Zapisz się do naszego
newslettera!

Otrzymuj powiadomienia o słodkich nowościach
oraz limitowanych promocjach na Blueberry Cakery.

Klikając zapisz się akceptujesz warunki polityki prywatności i regulaminu

Szkolenie – Torty piętrowe – składanie, różne techniki dekoracji

400.00 

Na szkolenie zapraszamy średniozaawansowanych amatorów, osoby, które wykonują już torty jednopiętrowe oraz cukierników chcących poznać nasze autorskie tajniki pracy z dużymi tortami.

Całkowity koszt szkolenia to 1710 zł brutto.

Opłata 400 zł dotyczy rezerwacji miejsca.

Pozostała kwota 1310 zł do dopłaty gotówką w dniu szkolenia.

Szkolenie odbędzie się 14 października 2024 w Pracowni Blueberry Cakery, ul. Majakowskiego 1a, w Dąbrowie Górniczej.
Startujemy o godzinie 9:00, kończymy około 18:00.

Pamiętaj o wygodnym obuwiu, o dobry nastrój zatroszczymy się my!

Dla kogo?

Na szkolenie zapraszamy średniozaawansowanych amatorów, osoby, które wykonują już torty jednopiętrowe oraz cukierników chcących poznać nasze autorskie tajniki pracy z dużymi tortami.

Czego się nauczysz?

  • Idealny biszkopt i baza kremowa: sprawdzone przepisy na torty piętrowe.
  • Perfekcyjny ostry kant: dwie metody tynkowania, które zagwarantują profesjonalny efekt.
  • Łączenie pięter i transport dużych tortów: techniki, które zapewnią stabilność i bezpieczeństwo.
  • Bezpieczne użycie kwiatów: poznasz metody zabezpieczania kwiatów, by wyglądały pięknie i były bezpieczne.
  • Szybkie dekoracje i wyjątkowe tekstury: twórz efektowne wykończenia, które zachwycą każdego (zobacz naszą galerię!).
  • Praca z papierem opłatkowym: nauczysz się barwienia i tworzenia oryginalnych dekoracji.
  • Organizacja pracy: dowiesz się, jak efektywnie planować czas przy pracy nad tortami.
  • Praca z atrapami i przekładkami: techniki, które ułatwią tworzenie wielopiętrowych tortów.
  • Projektowanie tortów piętrowych: jak stworzyć spójny projekt uwzględniający różne typy dekoracji.
  • Wycena tortu: nauczysz się kalkulować koszty tortu piętrowego, dekoracji i pracy.
  • Dokumentacja dostawy: jakie dokumenty są niezbędne przy dostawie tortu na salę przyjęć.

Podczas kursu pracujemy na gotowych biszkoptach i bazach kremowych. Wykonujemy jeden duży, wspólny projekt, w którym wykorzystamy różnorodne techniki dekoracyjne.

Co zyskasz?

  • Odkryjesz nasz sekret idealnego tynku – pełnego i semi-naked, który jest elastyczny i stabilny.
  • Nauczysz się, jaką masę cukrową wybrać do różnych dekoracji, aby uzyskać najlepszy efekt.
  • Opanujesz pracę z papierem opłatkowym, co otworzy przed Tobą nowe możliwości dekoracyjne.
  • Pozbędziesz się ograniczeń przy realizacji oryginalnych projektów tortów dzięki poznanym technikom składania i dekoracji.
  • Praca z tortami piętrowymi przestanie być stresująca, a stanie się przyjemnością i zabawą.

Co otrzymasz?

  • Materiały szkoleniowe: skrypt z recepturami.
  • Receptury na jasny biszkopt, bazy kremów, konfitury i prażynki.
  • Tabela ze średnicami pięter i szablony dokumentów dostaw.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia.
  • Upominek.

Podczas szkolenia zapewniamy kawę, herbatę, napoje, przekąski oraz obiad. Przewidziane są przerwy obiadowa i kawowa.

Cena i czas trwania:

  • Grupa 3 osób: 1390 zł netto, 10 godzin.
  • Indywidualnie: 1990 zł netto, 9-10 godzin – w celu zakupu oraz umówienia terminu zadzwoń: 505 841 910.

Zapis na szkolenie jest równoznaczny z wpłatą zadatku w wysokości 400 zł. Miejsce rezerwowane jest na czas 48 godzin, jeśli zadatek nie zostanie wpłacony – rezerwacja jest anulowana. O zapisie na szkolenie decyduje kolejność wpłat.

*Zastrzegamy sobie prawo do zamknięcia terminu, jeśli nie zbierze się wymagana minimalna ilość kursantów.

Możliwość dofinansowania z KFS! Po szczegóły skontaktuj się z nami: 573 779 978.

Zapisz się już dziś i podnieś swoje umiejętności cukiernicze na nowy poziom!

Data

13.10.2024, 14.10.2024, 18.11.2024

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button