Zapisz się do naszego
newslettera!

Otrzymuj powiadomienia o słodkich nowościach
oraz limitowanych promocjach na Blueberry Cakery.

Klikając zapisz się akceptujesz warunki polityki prywatności i regulaminu

Szkolenie – torty dwupiętrowe dla początkujących

400.00 

Szkolenie adresowane dla każdego, kto pasjonuje się cukiernictwem i chce rozwijać swoje umiejętności. 

Całkowity koszt szkolenia to 1480 zł brutto.

Opłata 400 zł dotyczy rezerwacji miejsca.

Pozostała kwota 1080 zł do dopłaty gotówką w dniu szkolenia.

Szkolenie odbędzie się 10 listopada 2024 w Pracowni Blueberry Cakery, ul. Majakowskiego 1a, w Dąbrowie Górniczej.
Startujemy o godzinie 9:00, kończymy około 18:00.

Pamiętaj o wygodnym obuwiu, o dobry nastrój zatroszczymy się my!

Dla kogo?

  • Dla amatorów i początkujących cukierników, którzy chcą opanować techniki składania tortów piętrowych.

Czego się nauczysz?

  • Idealny biszkopt i krem: sprawdzone przepisy na bazę każdego tortu piętrowego.
  • Perfekcyjny ostry kant: dwie metody szybkiego i skutecznego tynkowania tortów.
  • Składanie tortów piętrowych: dowiesz się, jak poprawnie łączyć piętra, aby uzyskać stabilną konstrukcję.
  • Praca z barwnikami: nauczysz się, jakich barwników używać do różnych mas.
  • Dekoracje w stylu Lambeth Cake: stworzysz smaczny i stabilny krem, idealny do bogatych dekoracji.
  • Bezpieczne użycie kwiatów: poznasz metody zabezpieczania kwiatów przed użyciem na torcie.
  • Praca z workiem cukierniczym: opanujesz technikę dekorowania przy użyciu różnych tylek.
  • Projektowanie dekoracji angielskich: nauczysz się, jak tworzyć eleganckie dekoracje, które z łatwością odtworzysz na torcie.

Pracujemy na gotowych biszkoptach i kremach. Jeden z tortów będzie wcześniej złożony, a Ty samodzielnie przełożysz i złożysz piętra swojego projektu, który zabierzesz do domu.

Co zyskasz?

  • Odkryjesz sekret idealnego tynku – pełnego i semi-naked, który jest zarówno elastyczny, jak i stabilny.
  • Nauczysz się, jak szybko i efektywnie tynkować torty, co znacznie ułatwi Ci pracę.
  • Szybko udoskonalisz swój warsztat pracy, eliminując stres związany z tworzeniem tortów piętrowych.
  • Poznasz techniki, które sprawią, że praca z tortami piętrowymi stanie się dla Ciebie przyjemnością.

Co otrzymujesz?

  • Materiały szkoleniowe: skrypt z recepturami.
  • Receptury na jasny biszkopt, bazy kremów, konfitury i prażynki.
  • Tabela ze średnicami pięter do 50 porcji.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia.
  • Upominek.

Podczas szkolenia zapewniamy kawę, herbatę, napoje oraz przekąski. Przewidziana jest jedna krótka przerwa (15 minut).

Cena i czas trwania:

  • Grupa 3 osób: 1200 zł netto, około 8 godzin.
  • Indywidualnie: 1690 zł netto, około 8 godzin – w celu zakupu oraz umówienia terminu zadzwoń: 505 841 910.

Zapis na szkolenie jest równoznaczny z wpłatą zadatku w wysokości 400 zł. Miejsce rezerwowane jest na czas 48 godzin, jeśli zadatek nie zostanie wpłacony – rezerwacja jest anulowana. O zapisie na szkolenie decyduje kolejność wpłat.

*Zastrzegamy sobie prawo do zamknięcia terminu, jeśli nie zbierze się wymagana minimalna ilość kursantów.

Możliwość dofinansowania z KFS! Po szczegóły skontaktuj się z nami: 573 779 978.

Zapisz się już dziś i podnieś swoje umiejętności cukiernicze na nowy poziom!

Data

10.11.2024

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button